top of page

Zonderlingen

Theater Vooropleiding Amersfoort productiegroep

Zonderlingen is een mozaïekvoorstelling waarin we het leven van acht jongvolwassenen volgen. Alle acht kampen met psychische problemen en zijn intussen op zoek naar hun eigen plek in de wereld. Zonderlingen is een ongewone locatievoorstelling die het publiek uitnodigt om op zoek te gaan naar de mens achter het label. Is het wel nodig om jezelf of anderen in een hokje te plaatsen? 

 

Tijdens de coronapandemie en de vele crisissen is het aantal jongeren met psychische problemen snel gestegen. “Een op de vijf jongeren overwoog zelfmoord tijden de laatste coronalockdown”, schreef de Volkskrant in mei 2022. Met deze voorstelling willen we het gesprek over dit thema op gang brengen. Wat kunnen wij leren van mensen die ‘anders’ zijn? 

 

Onder leiding van regisseur Jori Hermsen werkt een selectie van acht talentvolle jonge theatermakers toe naar een voorstelling in het prachtige Eemklooster te Amersfoort. De makers zijn (oud)studenten van de Theater Vooropleiding Amersfoort, die samen een productiegroep vormen. De makers zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor tekstkeuze, licht, decor, kostuums, muziek, productie en publiciteit; de jonge talenten komen met alle facetten van het theater maken in aanraking. Zo krijgen ze de kans om zich naast het uitbouwen van hun spelkwaliteiten, te ontwikkelen binnen meerdere disciplines van het theatervak.

Eindregie, begeleiding en productie: Jori Hermsen

Regieassistent en techniek: Manouk Hooimeijer

Spel, tekst, muziek. productie, publiciteit en makers: Danique Dekker, Eva Goze, Juul van Emmerik, Minne de Boer, Nilas Rigter, Sofie Stampfl, Sten Stikfort en Yael Aarts

Spel (buiten TVA): Martijn Faber en Andre Dashorst

Fotografie: Jessica Zeylmaker

Met teksten uit o.a.: "Een soort hades" van Lars Noren, "Honger" van Annemarie Slotboom, "Koliek" van Rainald Goetz, "GOD" van BOG, "Pleinvrees" van Rob de Graaf, People places and things van Duncan Macmillan.

speellijst

donderdag 20 april 20.00

vrijdag 21 april 20.00 (deze voorstelling is ook toegankelijk met We are Public)

zaterdag 22 april 20.00

zondag 23 april 14.30

locatie

Eemklooster, Daam Fockemalaan 22, 3818 KG Amersfoort

beeld zonderlingen final.jpg
aimslogo-external.png
We-Are-Public-logo.jpg
Logo_gemeente_Amersfoort_kleur.jpg

Content warning: In de voorstelling worden mentale stoornissen en psychische thema's aangeraakt. Heb jij iemand in je omgeving waar je je zorgen om maakt of heb je zelf last van suïcidale gedachten, of andere mentale problemen en weet je niet wat je moet doen? Heb je hulp nodig je leven weer op te pakken na een ingrijpende gebeurtenis? 

Deze organisaties zijn er onder andere voor je:

bottom of page