top of page
kersen

De Kersentuin

 Jori Hermsen Producties i.s.m. Uiteraard Uitermeer

Na een jarenlang verblijf in Parijs keert de weduwe Ranjevskaja terug naar haar geboortegrond in Rusland. Zij treft er een veranderde wereld aan. De schulden van de familie zijn zo hoog opgelopen dat het huis en het bijhorende landgoed bij opbod zullen worden verkocht. De zakenman Lopachin ziet een uitweg. Hij stelt voor om de kersentuin te kappen en op het vrijgekomen land zomerverblijven te bouwen die kunnen worden verhuurd.

 

Tsjechovs laatste stuk schildert de pijnlijke ondergang van mensen die in de illusie van het verleden leven en de nieuwe tijd niet begrijpen. De kersentuin is mettertijd onrendabel geworden. Vroeger werd er van de kersen jam gemaakt. Maar zelfs de oude huisknecht Firs, die zijn hele leven op het domein heeft gewerkt, is ondertussen het recept vergeten.

De toekomst is aan de kapitalisten en het snelle geld. In De kersentuin worden de rollen letterlijk omgedraaid. Lopachin koopt het huis waarin zijn vader nog als dienstknecht heeft gewerkt. De vroegere bezitloze is de nieuwe bezitter gewden. Ranjevskaja heeft wel land, maar geen geld. Tot een andere manier van denken is zij niet in staat.

De verfijnde tekening van mensen die leven in de vergeefse hunkering naar iets dat niet meer bestaat, heeft De kersentuin doen uitgroeien tot een van de meest geliefde stukken uit het wereldrepertoire. 

 

De voorstelling speelt op het prachtige terrein van Fort Uitermeer in  Weesp.

Regie, scenografie en producent Jori Hermsen 

Regieassistent & techniek Elize Kuiper

Kostuums Jessica Zeylmaker

Spel Andre Dashorst, Christianne Wouters, Femke Trommar, Gina Beekelaar, Gregor ten Holder, Marjolein Haagsman, Marlene Kleine, Mertijn Wien, Luca Turenhout en Tatiana Krol.

Fotografie en grafisch ontwerp Mascha Hendriks

Teaser Hard  Zout

Met dank aan al onze vrijwilligers.

Speeldata

De voorstellingen in Weesp zijn voorlopig geannuleerd i.v.m. het Corona. We onderzoeken nieuwe mogelijkheden.

Locatie

Fort Uitermeer, Uitermeer 5, 1381 HP, Weesp

kaartverkoop

nog niet online

hz_bal_logo.png
bottom of page