top of page

Nieuwe culturele samenwerking in Weesp!


Vanaf 2020 zal het Vechtstede Theater in coproductie met Jori Hermsen Producties een nieuwe jongerenvoorstelling produceren. Onder leiding van regisseuses Jessica Zeylmaker en Elize Kuiper repeteren studenten van het Vechtstede college een paar maanden lang (na schooltijd) om uiteindelijk een schitterende voorstelling neer te zetten. Het stuk wordt op dit moment gekozen en de plannen zijn in de maak! 12 december zijn de audities. De intentie is om de komende jaren vaker met elkaar samen te werken en de krachten te bundelen. “In een tijd waarin er op landelijk niveau wederom bezuinigd wordt op cultuur en theater op de tocht staat, zoeken wij culturele en maatschappelijke partners om mee samen te werken en zo het draagvlak voor theater te vergroten.” (aldus producent en regisseur Jori Hermsen)

Jori Hermsen Producties produceert voorstellingen met zowel jongeren, amateurs en professionals. De stichting is al een aantal jaar met succes actief in Weesp en doet veel aan talentontwikkeling. Zo speelde afgelopen jaar de amateurproductie “MYTHE” en de jongerenproductie “STUK” op de prachtige locatie Fort Uitermeer. Daarnaast heeft de stichting een 4-daagse Theater Vooropleiding in Amersfoort. De komende jaren zal de stichting steeds meer vanuit Weesp/Amsterdam gaan produceren. Deze nieuwe samenwerking is daarbij een eerste nieuwe stap. Al meer dan 10 jaar lang maakt het Vechtstede Theater prachtige voorstellingen, vaak op locatie, vorig jaar en dit jaar in de City of Wesopa. Kinderen uit alle leerjaren doen mee als acteur, in de organisatie (kaartverkoop, techniek, grime etc). www.gsf.nl www.jorihermsenproducties.nl

(Foto: afgelopen Mei 2019 produceerde Jori Hermsen Producties de jongerenproductie “STUK” op Fort Uitermeer, fotograaf: Paul Hoes)

Recent Posts
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page