top of page

Biografie

Als regisseur werk ik zowel met professionals, jong professionals als amateurs. Ik vind het een uitdaging om deze groepen met elkaar te verbinden. Voor mijn voorstellingen put ik zowel uit nieuw als bestaand toneelrepertoire, waarin de eeuwige zoektocht van de mens naar houvast voelbaar is. Mijn regies zijn beeldend, poëtisch, muzikaal en vaak aangrijpend. 

Ik ben gespecialiseerd in het maken van voorstellingen op bijzondere locaties (fabriekshallen, boerderijen, binnentuinen, kantoorpanden enz), waarbij de locatie net zo'n belangrijke input heeft als de tekst. 

 

Na mijn afstuderen aan de acteursopleiding in Utrecht (HKU) richting acteur- theatermaker ben ik me vooral gaan richten op het regisseren. In 2006 richtte ik Theatergroep Sonja op waar ik tot 2014 meerdere voorstellingen heb geregisseerd. In 2015 is Theatergroep Sonja overgegaan in stichting Jori Hermsen Producties. Onder deze stichting initieer en regisseer ik nu veel eigen werk. Recent regisseerde ik hier o.a. De Bosjes, De Beer en Alpha Centauri.  

Naast mijn werkzaamheden als regisseur ben ik directeur/mentor/ docent bij de 4-daagse Theater Vooropleiding Amersfoort en werk ik bij gelegenheid als freelance acteur.  

optie jori 9.jpg

© Jessica Zeylmaker

bottom of page